Rakugo ble en suksess

Ja, for noen uker siden hadde vi Rakugo. Jeg skrev litt om det for en måned siden. For å friske opp hukommelsen, er det ordspill. Rakugo finnes ikke i Norge, og det nærmeste blir vel stand-up show. Han som opptrådde arbeider med dette på fulltid og er blitt profesjonell. Men Rakugo ble dannet for mange hundre år siden. De fleste av rakugo historiene som de forteller kan også være like gamle – og da er det kanskje ikke rart at de er morsomme. Men for en språkstudent som meg, klarte jeg ikke å henge helt med. Så da var detbare å prøve å le når de andre ler. Rakugo har nok aldri før blitt gjort her i Kawage området, så vi gjorde noe historisk. De som møtte opp var naboer samt også folk fra kirken i alle aldre. Nye relasjoner ble knyttet og jeg er sikkert på at dette ikke var forgjeves, selm om det ikke var så mye Gudsord. Alle visste at vi er en kristen familie – og i etterkant har vi hørt det ble sagt at: tenkt at utlendinger tenker på å få frem dyp og fin japansk kultur. Det kom 30 hjem til oss. Vi hadde gjort i stand til 40 stykker, men vi er glade for at det ikke ble så mange. Da fikk vi bedre tid til å snakke med de som kom. Be om at de blir kjent med Jesus gjennom de kristne de fikk kontakt med. Be spesielt også for artisten – som ikke er kristen, men som vi fikk snakke med før og etter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *