Det er farligst å møte bjørn idag. I går møtte vi en….

Japan har en enorm natur. Derfor går Ruth og jeg masse i naturen. Mandager er fridagen vår og vi bruker ofte denne dagen fjellturer. Vi bor en halvtime fra mektige fjell som strekker seg helt opp til 1200 m. Naturen er mektig, og også dyrelivet. Vi hører ofte lyder i skogen, men sjeldent ser vi noe. Her forleden fikk jeg oppleve å overraske hjort på 10 meter avstand, men i går opplevde jeg noe mer skummelt, jeg overasket en bjørn på 15 meter avstand..! Det er sjeldent at man hører om bjørner i området her, men nå har jeg funnet ut at det eksisterer. Vi gikk på en sti som ikke brukes av så mange. En dyp mørk dal. Så plutselig da jeg kom opp en bakketopp, oppdaget vi hverandre og den løp heldigvis i motsatt retning. Altså ikke mot meg. Det eneste jeg fikk sagt var “oi” og tok opp kameraet. Men siden det var en mørk dal, fikk jeg bare med fargene på den. Ruth så snurten av den da hun var litt bak meg. Det var en liten bjørn, og vi tenkte at mora var i nærheten…. Men vi traff heldigvis ikke på flere og vi hørte bare hjortehyl i området. Vi sjekket selvsagt opp med en gang på internett og fant ut at i dag, dagen etterpå, er den farligste dagen å møte bjørn.

Neste gang vi går ut på tur, skal vi ta med oss det vi burde ha tatt med oss: bjelle og bjørnespray. Ja, du hørte riktig. Bjørnespray kan du sprøyte på den om den kommer mot deg.

Når vi snakker om den farlige naturen,… For en måned siden gikk vi på tur på et annet fjell og møtte på 3 giftige slanger og 6 2 meter lange ikke giftige…

Bilder finner du i vårt fotoalbum. Logg inn ved å gå til menylinken Media over og deretter til vårt private fotoalbum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *