Elpis i Suzuka

Her er jeg, Ruth i action.  Vi har ELPIS  samling, som betyr  håp, i nabomenigheten som ligger i Suzuka en gang om måneden.  Saori, pastorkone til Manabu, har hver gang fantastiske ideer på akiviteter som matlaging, bok anbefalinger, håndarbeide.  Til sammen kommer 10-15 mødre med sine jevnaldrene småbarn.

Vi åpner med rytme dans på engelsk som du ser på bildet.  Japanere er svært opptatt av at sine unger får høre engelsk fra de er små. Derfor er denne aktiviteten svært populær.  Etter det har vi litt forskjellige ting hver gang, denne gangen hadde alle med seg sin favoritt barnebok og hver og en fortalte om sin bok. Til slutt drikker vi kaffe og te med en andakt av pastor Manabu.  Denne gangen stekte Knut Ola mange vafler. Alle var så begeistret av å se en mann stå å lage mat for dem . Japanske menn er veldig opptatt med jobb og sjeldent hjemme for å hjelpe til.  Derfor er det mange hjemmeværende mødre som passer på barn og alle oppgaver i huset og administrasjonen av familien. Mange av dem som kommer hadde sitt første møte med en kirke gjennom denne samlingen. Og flere sier at de er veldig glad å høre fra bibelen. Noen sier at de er “Hottoshita”, som betyr en blanding av disse ordene, slappe av, varm følelse, senke skuldrene.   3 av dem har også blitt med på bibelstudiet som nå har blitt gjort om til dåpsundervisning.  Be gjerne om at de kan ta det siste skrittet om å bli døpt selv om familien er i mot det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *