13 åring døpt i Kawage

Nå er nytt år er kommet, og vi har allerede hatt vår første dåp. Takuma, 13 år, ble døpt søndag 6. januar, to dager før han ble 14. Han har vokst opp i kirken, men bare moren er døpt. I høst kom en japansk predikant som bad for syke og hadde et sterk budskap. Søsteren til Takuma som er yngre enn han var tilstede under møtet. Og da hun kom hjem, fortalte hun om predikanten og Takuma dro med en gang til kirken. Han ble den siste som ble bedt for. Etterpå fortalte han til sin mor og oss at han ville bli døpt på hans bursdag. Til vår alles store glede! Han er den i familien som skal bære etternavnet til sin far og farfar. Det er en viktig arverekke i Japansk kultur. Ikke minst innen buddhismen. Når det er familiesamlinger eller sermonier rundt dødsfall, blir hans far og han selv plassert øverst somo de viktige. Nå er denne linjen brutt åndelig sett. Det er ganske tøft av han synes vi.

Etter dåpen hadde vi nattverd, og dette var første gang Takuma kunne ta imot dette hellige måltidet til hans store glede.

Takuma's baptism

I dag kom det 42 barn og voksne. Under nattverden kommer alle frem. Dem som er døpt får nattverd, mens de andre blir bedt for og velsignet. 24 til nattverd og 18 til forbønn! Be om at de troende skal bli fornyet og at de 18 skal få tro og bli forvandlet!

Takuma's baptism. Communion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *